Köy Enstitüleri geri dönüyor. Kurulacak Yörekent Enstitüleri gıda politikalarını, gıda güvenliğini ve gıda üretimini oldukça ileriye taşıyacak.

Bazı firmalarda denetim kolay, akıcı ve her iki taraf için de rahat geçerken, bazı firmalarda hem denetlenen hem de denetleyen için çok zor geçebiliyor.
Her gıda firması bir yıl içerisinde farklı amaçlarla defalarca belgelendirme denetimleri, müşteri denetimleri ve yasal denetimler geçirmek zorunda kalıyor. Tüm bu denetimlerde denetim kapsamı ve içerik farklı olsa da denetimin akışı aslında benzer oluyor. Bazı firmalarda denetim kolay, akıcı ve her iki taraf için de rahat geçerken, bazı firmalarda hem denetlenen hem de denetleyen için çok zor geçebiliyor.
16 yıldır farklı ülkelerde, farklı standartlarda veya farklı firmalar adına denetimler yapıyorum ve bugün sizinle denetimlerde en sık karşılaştığım sorunları paylaşmak istiyorum. Bunlar benim ilk aklıma gelen, en çok rastladığım örnekler, farklı denetçi arkadaşlar bu örnekleri artırarak çok daha uzun bir liste haline getirebilirler eminim.
Bu gözlemler ilk kez denetlenecek firmalara hazırlanmalarına yardımcı olabileceği gibi yıllardır denetlenen firmaların kendi denetim kültürlerini bir denetçi gözüyle değerlendirmeleri için de fırsat olabilir.
Evren Efe Kabagöz 1999 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2004 yılından bu yana belgelendirme sektöründe görev yapmaktadır. Şu anda BRCGS Türkiye Temsilcisi olarak çalışmakta ve ayrıca gıda güvenliği ve BRCGS standartlarıyla ilgili eğitimler vermekte ve danışmanlık sağlamaktadır.
AGPAM’ın sizin için önerdiği çalışmaları okuyun.
AGPAM’ın çalışma alanlarını ve gerçekleştirdiği çalışmaları inceleyin.